Kom til inspirationsmøderne og få et stærkt HR netværk

Kun til HR – inspirationsmøder

Kommende møder hos UPTION inspiration til HR

(Deltagelse er gratis. Tag gerne en eller flere HR kollegaer med).
Tilmelding er nødvendig. UPTION giver kaffen. Send en mail til pia.torreck@uption.dk

 

 

7. september 2018. Mød innovationscoach Lene Sommer Møller fra Fritz Hansen.

Lene er ansat til at coache ledere og medarbejdere samt skabe en innovationskultur. En super spændende case. Hør, hvordan en kulturproces kan gribes an. Vær med og vær kreativ.

5. oktober 2018. Mød Lars Møller, Resultpartner. 5 Dysfunctions of team.

The Five Behaviors of a Cohesive Team™ eller de fem dysfunktioner i et team, som det hedder på dansk, er et enestående teamværktøj, sat i verden til at anspore ledere og teams i processen om at blive velfungerende og ”high performing”.

Metoden har høj validitet og resultatet, som præsenteres i de udarbejdede rapporter giver normative Benchmarks til en referencepopulation på 6.400 danske ledere. Metoden kan succesfuldt anvendes i en ledergruppe, afdeling, projektteam eller en anden gruppe, hvor man ønsker at udvikle teamet.

Kom og hør erfaringer med, hvordan man tilrettelægger en proces, hvor ”5B” anvendes for at udvikle velfungerende og ’High Performing’ teams. The Five Behaviors of a Cohesive Team er et nuanceret og effektivt teamværktøj baseret på den amerikanske bestseller af Patrick Lencioni “The Five Dysfunctions of a Team”.

9. november 2018. Mød Carsten S. Møller. Kom godt i gang med Change Management.

Change management er et af de store temaer i mange virksomheder. Men hvad er det egentlig og hvordan kommer man i gang uden at spilde penge på fx interne ressourcer, certificeringer og konsulenter? Det findes der ikke ét entydigt svar på, men en god start kan være at lære af andre virksomheder og dermed undgå nogle af de fejl, de har begået. Med udgangspunkt i egne erfaringer fortælles om hvordan man ikke skal starte, hvordan man kan komme godt og billigt i gang og hvilke udfordringer man kan forvente at løbe ind i. Der bliver blandt andet præsenteret og delt et par konkrete værktøjer til identifikation af forandringer ifm. projekter og større aktiviteter.

Læs om tidligere foredragsholderne her:

8. juni 2018 – Møde Dorte Adamsen. Hør om highly sensitive medarbejdere.

http://dorteadamsen.dk/

Dorte Adamsen underviser hos Teknologisk Institut på kurset “Særligt sensitiv (HSP) i arbejdslivet”. Cirka 20 pct. af befolkningen er født med HSP og lever med det gennem hele livet! HSP er ikke en diagnose, men bare et personlighedstræk i form af et særligt sensitivt nervesystem. De tager flere indtryk ind, hæfter sig ved mere, tænker over det med større dybde og flere nuancer, hvilket også resulterer i et mere intenst følelsesliv.

Dorte Høyer Adamsen, cand. psych. og international markedsøkonom, selvstændig ledelseskonsulent, erfaren formidler og underviser inden for ledelse og erhvervspsykologi. Dorte har gennem de seneste 12 år arbejdet med fokus på personlig udvikling, medarbejderudvikling og lederudvikling i dansk erhvervsliv.

4. maj 2018 – Mød Marianne Bredgaard Karlsson fra Living Innovation.

http://livinginnovation.dk/about.html

Mon ikke mange kloge mennesker har tænkt, at hvis vi planlægger med slutresultater in mente – så er sandsynligheden for at opnå det vi gerne vil langt større?

Men hvad er det egentligt vi ’moderne’ mennesker gerne vil?

Ifølge Bronnie Ware er en af ’The Top Five Regrets of the Dying’ netop: ’Jeg ville ønske jeg ikke havde arbejdet så meget’.

Set fra bagklogskaben ulideligt klare lys – så står det åbenbart klart for os, hvad vi ønsker os – bl.a. at arbejde mindre for at være mere sammen med vores børn og partner, at være mere tro mod os selv samt at være bedre til at vedligeholde venskaber…

Så er det jo meget befriende, at der er flere gode eksempler på at en organisation kan gå fra 8 til 6 timer om dagen eller fra 5 til 4 dage om ugen – og faktisk stadig opnå samme resultater. Nogle endda bedre resultater…

Kom og vær med til en spændende seance omkring nedsat arbejdstid, hvor vi blandt andet taler om:

 • Hvorfor går disse organisationer ned i tid?
 • Ville det være appellerende for dig og din organisation?
 • Hvad er gevinsterne ved at gøre det?
 • Hvilke dogmer skal nedbrydes for at lykkes med nedsat arbejdstid med samme/bedre resultater som i dag?

23. februar 2018. Har du lyst til at få et indblik i det sidste nye inden for læringsspil og ledelse?

 

Der er mange fordele når det handler om at bruge simulationsspil til at træne ledelse, men der er også faldgruber. Copenhagen Game Lab er pionerer på området og vi glæder os til sammen at slå dørene op for en eftermiddag, hvor vi skal prøve et ledelse simulationsspil på egen krop og hvor vi fortæller om hvor det virker så effektivt, og hvor vi naturligvis også deler vores egne erfaringer.  Jimmy Holm Olsen kigger forbi og giver en smagsprøve. http://cphgamelab.dk/

26. januar 2018 – Eva Rasmussen. Få konkrete øvelser og værktøjer, så du foregriber stress.

www.sundrobusthed.dk  Læs mere om forebyggelse af stress.

Strategisk Gruppe motivation – Moving You

Michael Meinhardt og Mette Berner har sammen udviklet en model for Strategisk Gruppe Motivation. Med denne model har de knækket koden for, hvordan en leder kan motivere gruppen af medarbejdere til at engagere sig i en sag, en opgave, en vision.

Fredag 15. september 2017. Hjerne, relationer og kommunikation. Medieret læring.

“hjerne, relationer og kommunikation på arbejdspladsen – med afsæt i læringsteorien Medieret læring”. Mød Micki Sunesen.

Fredag 25. august 2017, kl. 13.00 -15.30, hos UPTION

Kropslig ledelse. Mød Sofie Kempf og Maria Montiveros

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Torsdag 1. juni 2017, kl. 13.00-15.30, Mediation – mød Naja Amalung. Hør hvordan hun på 4½ time løser tunge konflikter.

Fredag 9. juni 2017, kl. 13.00-15.00, Transfer – mød Micki Sunesen. Hør hvordan han i sin Ph.d. har undersøgt, hvad der skaber effektiv læring.

18. april 2017 –  Mental Doping er tilladt.

Denne gang kigger vi forbi hos Speakers Club. Charlottehaven, Hjørringgade 10, 2100 København

22. februar 2017, kl. 13.00-15.30 – Foretagsomhed v/Anne Kirketerp

Handlekraft, eksekvering, selvtillid, entreprenør ånd, virkelyst, motivation. Jeg kan ikke sige alt det, vi kommer til at høre om. Hun er bare skøn! I må simpelthen høre om, hvordan vi kan give medarbejdere et skub – så det har lyst til at tage initiativ – og skabe fantastiske ting i vores organisationer! Jeg lover en fantastisk eftermiddag!

29. september 2016, kl. 16.45-19.15 –  Livsfarlig ledelse v/Christian Ørsted samt Følg mig v/Kim Kristensen.

Denne gang kigger vi forbi hos Speakers Club. Charlottehaven, Hjørringgade 10, 2100 København Ø. UPTION har købt 20 pladser – skal du have en af pladserne?

Livsfarlig-Ledelse

Fredag 14. oktober, kl. 13-15 – Ebbe Lavendt – Præstationspsykologi

ebbe

10. November 2016, kl. 13.30-15.30 – Kia Karrebæk – Psykoterapeutens arbejde.

Stress, konfliktfyldte team, opsigelser og outplacement, coaching og rådgivning. Kig forbi og få inspiration til, hvordan du kan få løst nogle af de mange udfordringer, som lander på dit bord.

kia karrebæk

Fredag 2. december 2016, kl. 13.30-15.30 – Anne Birgitte LindholmPraxis Consult – Ledelse uden personaleansvar

anne birgitte lindholm

4. marts 2016, hos UPTION, kl. 13-16 – Resilience i ledelse

Sammen med Charlotte Schnoor, Forandringskompagniet – skal vi høre om Robuste ledere under forandring.

http://www.forandringskompagniet.dk/resiliens-i-ledelse.html

http://www.forandringskompagniet.dk/

charlotte schnoor

Torsdag 24. september – mødes vi med læge Pia Norup, der har udgivet bogen Testetoron – om mænd, sundhed og performance.

Se mere på http://www.mylife-skodsborg.dk

Juni 2015 – Dybe overbevisninger, Patrick Agergaard – www.mentologen.dk

Mandag 16. februar 2015. Positiv psykologi i SKAT v/Inger-Marie Nielsen

Styrkebaseret coaching, skygge coaching og meget mere – hør, hvordan positiv psykologi er taget i anvendelse i SKAT.

Mandag 8. december 2014. Tillidsbaseret LEAN v/Ann Møller Svendsen

ann møllers svendsen

Alt for mange LEAN projekter får et dårligt ry. LEAN kan sagtens foregå på en meningsfuld, nænsom tillidsbaseret og effektiv måde. Kom og hør om KATA coaching og mange andre spændende metoder.

Onsdag 12. november 2014.  Selvledelse v/ Marianne Nygaard – fra et hjerteintelligent perspektiv

http://mariannenygaard.com/

Mariannenygaard

I en verden hvor forandringerne sker hurtigere og hurtigere, hvor vi bliver bombarderet med informationer 24/7, og hvor kravet om selvstændighed, initiativ, innovation og ansvar stiger, er evnen til at lede dig selv afgørende, hvis du ikke ønsker at være et offer for livets kastevinde. Ingen af os ved, hvad fremtiden bringer; på ethvert givet tidspunkt kan vores liv – både privat og arbejdsmæssigt – fuldstændig ændre kurs, tage en ny drejning, foretage en total uvending, og vi kender ikke øjeblikket før, det er der.

Og den bedste måde at lede dig selv på er med hjertet som kompas, fordi hjertet er vores indre powercenter. Der er de seneste år gennemført banebrydende forskning, som viser, at det rent faktisk er hjertet, der kontrollerer hjernen og ikke omvendt, som man hidtil har troet.

Hjernen er afhængig af de signaler, der kommer fra hjertet og ved at udvikle din hjerteintelligens vil du opnå:

 • Mental klarhed; fordi du styrker dit fokus, din skelneevne og opmærksomhed.
 • Øget kreativitet; fordi der kommer øget blodgennemstrømning til det kreative center i hjernen og flere forbindelse (og dermed øget samarbejde) mellem højre og venstre hjernehalvdel.
 • Følelsesmæssig balance, hvilket giver bedre relationer og bedre samarbejde.
 • Personlig effektivitet; fordi du oplever mere overskud og energi.
 • Større adgang til intuitionen; en evne der bliver vigtigere og vigtigere i en verden i konstant og hurtig forandring.

Hjerteintelligensen er en kerneintelligens, som vi alle er født med, men som for de flestes vedkommende ikke er blevet styrket og udvikling gennem vores opvækst og uddannelse.

Så hvis du gerne vil lære at lede dig selv og andre ud fra dit hjertes intelligens, vil dette foredrag helt sikkert være noget for dig. Du vil få konkrete skridt til, hvordan du bruger dit hjerte som kompas, og du vil blive inspireret til, hvordan du kan være medskaber af den forandring, du ønsker for dig selv og andre; derhjemme, på jobbet og i verden.

Mandag 6. oktober 2014, kl. 13-16. Stress og balance v/Tine Tangdal Balancepartner.dk

Balancepartner-header_h150px

Kniber det ind imellem med at holde fokus i din travle hverdag?

Synes du ikke, du orker nok?

Føler du dig utilpas eller småstresset?

Så vil dette foredrag kunne hjælpe dig. Du vil få konkret viden og værkstøjer, du kan bruge til at tage styringen, så du kan mindske stress og få mere overskud i din hverdag. Måske du har en god ven, der skal med.

P.S. Kunne du tænke dig den gratis e-bog Stressguide for ledere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Få inspiration til det gode arbejdsliv.

Tirsdag 9. september, kl. 13-16 hos UPTION – Kommunikation i forandringsprojekter v/Pia Østerfelt.

Vi arbejder i dag i organisationer, der er under konstant forandring – fusioner, organisationsændringer og flytninger…
Krav, markeder og tendenser ændrer sig uden ophold, og arbejdspladserne følger med. Her spiller HR på en helt central position, som dem, der i samarbejde med lederne kan tage vare på den gode proces, menneskerne og motivation. Med en åben, præcis og problemløsende kommunikation, kan vi skabe forudsætningerne en god forandringsproces.
Oplægget kommer ind på emner som:

 • Klassiske faldgruber afledt af mangelfuld kommunikation under forandringer
 • Værd at vide om forandringskommunikation
 • Kommunikation, der skaber tillid, produktivitet og reducerer stress
 • Klare kommunikationsroller og –ansvar
 • Hvilken kommunikationsstøtte fra HR har lederne typisk brug for at gennemføre forandringer i deres afdelinger?
 • Hvilke spørgsmål har medarbejderne typisk brug for at få svar på, og hvad gør vi, hvis vi ikke kan svare på dem alle?

Torsdag 21. august 2014, 13-16 hos UPTION – Mød Helle Fisker – Styrkebaseret udvikling.

Helle Fisker arbejder positiv psykologi, læringsstile og kompetenceudvikling. Hun arbejder med både børn og voksne.
Kig forbi hos UPTION og hør, hvordan Helle Fisker arbejder med styrkebaseret udvikling.


Nøglen til vedvarende lykke
– mød Natasha Swerdloff

Kan taknemmelighed forbedre vores overordnede niveau af velvære og lykke?

Hvis vi søger svar i den videnskabelige verden, så eksisterer der en del forskning på området. Man har fundet en positiv korrelation mellem taknemmelighed og faktorer som lykke, tilfredshed med livet, selvværd, optimisme, vitalitet, empati og imødekommenhed til at hjælpe andre. Med andre ord: Jo mere taknemmelig man er, jo større sandsynlighed for at opnå disse faktorer.

Vi skal i løbet af disse 3 timer udforske vores evner til opleve lykke indefra, og tale om de redskaber man kan bruge for at gøre lykken til en vedvarende tilstand.

Natasha Swerdloff er en organisations og proceskonsulent bosiddende i DK, som har specialiseret sig i coaching, ledelses udvikling, organisationsforandringer, kommunikation og interpersonelle processer. Hun har drevet selvstændig virksomhed siden 1996, og har en bred erfaring som konsulent på ledelsesniveau, og har som proceskonsulent været en del af succesfulde forandringer i en lang række danske og udenlandske virksomheder.

Mandag 28. april 2014, 13-16 hos UPTION: ”Undskyld, har du set min rette hylde?” v/ Karrierekald

Hvad er medarbejderens rette hylde på morgendagens arbejdsmarked? En virksomhed? En jobbeskrivelse? En funktion? En titel? En fugl, en fisk?

Ingen af delen. Ifølge Jette Bülck og Line Dahl, forfatterne til bogen ”GPS til dit nye arbejdsliv”, er den rette hylde en måde at bidrage. Det giver HR og ledere en chance for at se medarbejdere og deres ressourcer på en ny måde, der giver alle værdifulde muligheder.

Under oplægget bliver du præsenteret for
karrierekaldet – en ny vej til den rette hylde
formålsdrevet medarbejderudvikling
morgendagens titler
værdihatten vs. egotrippet
inspirerende rollemodeller
http://karrierekald.dk/ kig forbi på hjemmesiden og få et gratis uddrag af bogen: GPS til dit nye arbejdsliv.

Onsdag 5. marts 2014, 13-16 hos UPTION – Mød Pia Frahm – Mindset og feedback.

Carol Dweck fra Stanford University er forfatter til bogen: Du er hvad du tænker. I denne bog beskriver Dweck, hvor vigtigt det er at rose på den rigtige måde. Pia Frahm er cand.psych. aut. og kigger forbi for at give yderligere indsigt i feedback og mindset teorien. Pia Frahm arbejder hos Matzau.dk. http://matzau.dk/

Fredag 24. januar 2014, 9-12 hos UPTION – Mød Hans Henrik Knoop – Positiv psykologi, flow og meget andet godt.

Positiv Psykologi i arbejdslivet

Hvorfor påvirker negative oplevelser – stort set uden undtagelser – os stærkere end positive, når alle foretrækker de positive? Hvorfor oplever mange at miste indflydelse, når de udsættes for ledelse, selvom ledelse, der disengagerer medarbejdere, er dømt til at mislykkes? Hvorfor irriteres vi så ofte over andres svagheder, når intelligent organisering forudsætter, at svaghed gøres irrelevant? Hvorfor oplever mange danskere en blågrå og halvtrist hverdag, når vi objektivt set lever historisk privilegeret – og fra størstedelen af verdens befolknings perspektiv under intet mindre end paradisiske omstændigheder? Hvorfor accepterer vi at blive forstyrret døgnet rundt, når stort set alle livets bedste oplevelser er fordybede? Hvorfor disciplinerer vi os ofte uden at få en ordentlig begrundelse, når meningsløs selvdisciplin utvetydigt nedbryder vor selvfølelse og karakter? Hvorfor er mange bange for at tage chancer, når det er svært overhovedet at mærke noget, hvis ikke man improviserer? Hvorfor skal man som regel stadig fejle noget, før man kan få hjælp til en samtale med en psykolog, når alle er enige om, at det er både billigere og bedre at forebygge end at behandle?

Der findes i dag rigtig gode, og ikke sjældent provokerende, svar på disse spørgsmål – og mange af dem kommer fra den revolutionerende nye gren af psykologien, der kaldes positiv psykologi, og som fokuserer på, hvad der dybest set gør livet værd at leve. Og som indirekte viser, hvordan vi med stor dygtighed ødelægger en masse for os selv. Der er tale om avanceret videnskab med et meget stort potentiale for menneskelig udvikling, som nærmest tvinger os til at revurdere og ændre meget af dét, vi udsætter hinanden for, hvis vi tager den alvorligt.

Mandag 2. december 2013, 13-16 hos UPTION – Kærlig talt m/Lisbet Hjort

Du bruger det hver dag. Over for dig selv. Over for andre. Og om stort set alt. Det handler om dit sprog og de muligheder, det giver dig for at skabe positive forandringer i dit liv.

lisbethjort.dk


Tirsdag 5. november 2013, 13-16 hos UPTION – Performance Management v/Louise Petersen Borrit, KMD

KMD er kommet langt! Målstyring, performance samtaler, præstationsrating. Hvordan er det gået? Hvad har været vigtigt? Hvorfor Performance Management?

Louise Petersen Borrit, HR, KMD.

Mandag 24. juni 2013, 13-16 hos UPTION – Svend Erik Schmidt fortæller om læringsstile.

svenderikschmidt.dk

Torsdag 11. april 2013, 13-16 hos UPTION – David Owe – Build what’s strong (Positiv psykologi) (max 16 pladser)

Skuespiller, Teaterleder og Stuntman, David Owe plan4u.dk foredrag build whats strong

– om at fokusere på styrker frem for svagheder

I positiv psykologi arbejder man ikke med begrebet patalogi. Man interesserer sig ikke for sygdom og dermed symptombekæmpelse. Det er ikke et mål at få en, der har det elendigt til at have det mindre elendigt.

I positiv pykologi – der er en relativ ny gren indenfor psykologien – lægges der vægt på, hvad der er ens styrker, og det er netop disse, der bliver bygget videre på.

”Build what’s strong – don’t fix what’s wrong”

Mandag 4. marts 2013 – Personligt lederskab

Talentfulde kvinder – et kig bagom.

Lisbeth Olesen har mange dygtige talentfulde kvinder på besøg. Vi skal høre om hvad der driver dem og hvad der udfordrer.
Læs om Lisbeth Olesen på talentfuldekvinder.dk


Tirsdag 19. februar – Skab en karriere med plads til nydelse og balance

Nye veje til at opnå mere – uden at slide mere
Alt for mange kvinder fravælger karriere.
Hør hvordan du kan få balance og karriere.

http://kaiba.dk/

Mød Anja Westy Larsen, Chef for HR Udvikling og Intern Kommunikation, Københavns Lufthavne A/S
Hos UPTION tirsdag 19. februar, kl. 13-16

Mandag 21. januar 2013 – Strategi eksekvering

Strategieksekvering under svære organisatoriske, kulturelle og markedsmæssige vilkår.

Lars Møller udkom for nylig med bogen ’Strategieksekvering’, som er baseret på 12 cases fra ind- og udland og gengivet af virksomhederne selv. Lars kommer forbi og videregiver erfaringerne og resultater fra forandrings- og strategieksekveringsprocesser over det meste af verden.

Læs om Lars og bogen på www.resultpartner.com


Fredag 23. november – Kunder, kunder, kunder

Legendariske Klaus Lund kigger forbi. Klaus har en passion for kunder og kundeorientering samt ikke mindst stor erfaring med at få kunderne i fokus.

”Kundeorientering anno 2013 – HR`s rolle ”
-Aktuelle trends om kundeorientering
-Branding er død (næsten) – derfor markant større nødvendighed med samarbejde mellem salg/marketing og HR
-Eksempler på hvordan man i praksis skaber de adfærdsændringer der fører til en kundeorienteret kultur
-”Pædagogisering” af kundeanalyse resultaterne og kundestrategien som vejen til større ejerskab
-Kundeorientering – det starter indefra i organisationen
Bøger af Klaus Lund…


Mandag 22. oktober – Fusioner

Maria Petræus, HR hos Schenker kigger forbi og fortæller om hendes erfaringer i forbindelse med fusionen mellem Louis Poulsen og Lemvigh Müller.


Fredag 14. september – På kanten af kaos

Forandringsledelse og karismatiske ledere…. Passion, mening og performance

Jesper Koch udkommer 5. juli med bogen På kanten af kaos. Han kigger forbi og fortæller mere om People Religion, karismatiske ledere og forandringer.
kantenafkaos.dk velkommen – læs mere og få en smagsprøve på bogen
jesperkoch.com/ – læs mere om Jesper Koch
På kanten af kaos – En ny bog, en ny bevægelse – join the group på LinkedIn

11. juni, 13-16, Konflikthåndtering, skyggesider og projicering. Karina Mamman fra Durewall instituttet kiggede forbi.

Om vores skyggesider. Om at ikke at være den person, du ikke ønsker at være….. (og så er jeg det alligevel – lær at leve med det – og frigør energi)

Karina Mammen, der arbejder sammen med Debbie Ford og Pernille Melsted – førte os ind i projektioner og skyggesider.
durewall.dk

Vi arbejdede med at finde vores skyggesider og frigøre energi.

14. maj, kl. 13-16. Dorthe Dinesen om MTU processen.

Vi sad vist alle og tænkte – “professionelt”. Skal man lave medarbejder tilfredsheds undersøgelser og være en del af Great Place to Work, skal man gå hele vejen. Tivoli har i høj grad fået implementeret målingerne så de påvirker bundlinien. Der måles årligt, men der lave mini-undersøgelser flere gange årligt.

24. april, kl. 13-16. Tina Lerche fra Hempel om ledertalentudvikling.

Topledelsen mener det virkeligt! En case, hvor vi kunne se vigtigheden af at topledelsen og HR er enige og spiller sammen. Flot forankring af talentudviklingen.


13. marts kl. 13-16. Lisbeth Løschenkohl fra Symphogen fortæller om 360 graders lederevalueringer.

Spændende – især opfølgningen, hvor den enkelte leder bliver hjulpet til at få sin lederevaluering til at give ny adfærd.


6. Februar, kl. 13-16
Insights – et MBTI lignende værktøj – ledelsesinstrument, kulturaccelerator og dialogværktøj. Hør om erfaringerne fra DONG ENERGY.

Masser af understøttende materialer – LEGO klodser, gulvtæpper, aktiviteter, bordkort etc. Se mere på Insights hjemmeside:

insightskurser.dk Teamudvikling


Onsdag 11. januar 2012 – kl. 13-16 Sociale Medier

Néne La Beet www.labeet.dk og Jonas Dahl Ingvardsen patchworknewmedia.com

Twitter – Facebook – Linkedin – blogging – youtube – google alerts osv…..

Vi fik mange eksempler på at de sociale medier kan bruges til salg, markedsføring, kundeservice, produktudvikling, konkurrentovervågning osv.

Tænk at SKAT har en ”skattefar” service, hvor man straks kan få svar – på Facebook!!!! SuperCool…

Ingen tvivl – en del af disse medier kan bruges til distanceledelse.
At lave lukkede grupper kan være en gave til mellemlederens dialog med medarbejderne.
Ildsjæle og ambassadører kan og bør bruges til at være frontløbere.
Nogle virksomheder og brancher vil naturligt være mere aktive på de sociale medier – enten pga kunderne, medarbejderne eller produktet

HR kan bruge de sociale medier til at tiltrække – fastholde og udvikle medarbejderne.
Langt flere medarbejdere vil med en mobiltelefon med videokamera – kunne oploade oplevelser, ideer, viden etc – det handler blot om, at vi tillader dem at oprette grupper på Linkedin eller Facebook.

Mange har lavet hjemmearbejdspladspolitik – og skal helt sikkert også have forholdt sig til de sociale medier.
FORBYD ikke – forstå alle fordelene – og lav en aktiv politik!

Fredag den 2. december 2011, kl. 10-14 hos UPTION

Historiefortælling og narrativer – i praksis!

Det skabende, det legende og det humørfyldte læringsrum er betegnende for disse to timers tour de force udi det narrative. Stærkt deltagerinvolverende seance, hvor praktiske øvelser vil fylde det meste, Kort sagt: Mød Pernille Stockfleth, facilitator og historiefortæller.

Mere på levendefortaellinger

Torsdag den 17. november 2011, kl. 13-16 hos UPTION
Cooperative Learning med Birgitte Schön

Få endnu mere ud af, at sende jeres medarbejdere på kursus.
Når kursister er aktive lærer de mere.

Mandag 10. oktober 2011, kl. 10.00-14.00 hos UPTION

Fremtidens medarbejdere

Anna Frellsen er trendforsker og arbejder med forretningsudvikling.
Hun kommer og fortæller om de seneste forskningsresultater –

 • Hvem er de unge?
 • Hvad kan virksomhederne gøre for at få fat i de bedste af dem?
 • Hvad skal HR især være opmærksom på?


Mandag 12. sept 2011, kl. 9.30-14.00 hos UPTION

U teori

Maiken Vørs Jeppesen, HR i praksis, kigger forbi og giver flere bud på, hvad vi skal bruge U teori til og hvordan.

Kender du det? Vi kan næsten ikke bruge ordet “forandring” uden at folk vender øjnene op ad: “Nu igen…” Hvad er det, der skal til for at skabe varige forandringer for mennesker og organisationer, som ikke bare bliver opfattet som luftige ord fra ledelsen, men som rent faktisk gør en reel forskel?

Ifølge Dr. C. Otto Scharmer –forskeren bag bestselleren ‘Teori U–så kan ét menneske ændre verden med sin idé, og hvis du kobler det sammen med 5 ildsjæle og skaber et unikt projektteam, så vil forandringen reelt finde sted og blive forankret.Forandringer skal ske inde fra og ud, og budskabet er enkelt: ‘Do what you love. Love what you do.’

Underviser:

Maiken Vørs Jeppesen, HRip, har mere end 20 års bred erfaring som leder, underviser og proceskonsulent, og har stor ballast inden for succesfuld udvikling af mennesker, teams og organisationer inden for alle sektorer. Maiken er blevet undervist i Teori U af Otto Scharmer, og benytter bl.a. de formelle værktøjer fra PresencingInstitute. Læs mere på www.hrip.dk

Foredrag: Dagens indlæg vil bringe Teori U fra ord til praksis og handler om, hvordan du helt konkret kan arbejde med Teori U i din hverdag. Du får en generel introduktion til Teori U, selve U-processenmed de 5 bevægelser, samt nogle konkrete værktøjer.Foredraget vil involvere dig som deltager og bestå af en blanding af oplæg, øvelser, debat samt refleksion. Der undervises på et sprog som vi alle forstår ud fra princippet om aktiv læring i et nærværende, konstruktivt og vidensdelendemiljø.


http://www.hrip.dk/

Fredag 1. april 2011, kl. 9.30-13.00

Vinderledelse

Få inspiration til at skabe et vinderhold med vinderledelse

God ledelse er en meget personlig egenskab, mener Rasmus Ankersen. Det skal komme indefra. Når ledelse er dårligst, er det ofte, fordi ledere tror, at de skal lede efter en skabelon eller i en andens billede.

I dette foredrag vil Rasmus Ankersen provokerende og nytænkende fortælle, hvad han opdagede om vinderledelse i det halvandet år, han brugte på at følge 25 topledere, blandt andre Anders Fogh Rasmussen, LEGO-topchefen Jørgen Vig Knudstorp, cykelbossen Bjarne Riis, filminstruktør Lone Scherfig, biskop Jan Lindhardt og mange flere.

Mandag 2. maj 2011, kl. 9.30-13.00 hos FISH DANMARK

Film der udvikler

FISH Danmark inviterer os til en formiddag med film og øvelser.Så sæt kryds i kalenderen allerede nu, hvis du har lyst til en helt særlig formiddag: Først: Få mere af det du ønsker. Vi skal se filmen ’Seeing Red Cars’. Bagefter prøver vi et par øvelser og finder ud af om det kan hjælpe os til at træffe bedre beslutninger, nedkæmpe negativitet og skabe et positivt miljø.Herefter: Se mulighederne. Vi skal se filmen ’Celebrate Whats Right With The World’.Bagefter taler vi om filmens budskaber om at tro på det og dermed se det,
om at opdage rigdommen og om at ride på forandringerne. Endelig: Hvad står du for? Vi skal se filmen ’Juice’. Bagefter finder vi, med afsæt i alle 3 film, vores individuelle juice. fishdanmark.dk Mød Mette Berner og Michael Meinhardt. De er begge turguider i FISH! i Danmark – moving you.
Kig ind www.FISH! NYT

Mandag den 28. februar 2011, kl. 9.30-13.00

Find din indre ro – og slip energien løs!

”Giv dig selv 12 minutter om dagen” – Erhvervsmeditation.

Henning Daverne har en baggrund indenfor kampsport, fitness, traditionel kinesisk medicin og selvudvikling.

Han rangerer blandt de højst graduerede kampkunstsudøvere i Europa.

Henning Daverne har undervist mere end 20.000 mennesker og betragtes i dag, som en af spidskompetencerne i Danmark inden for Erhvervsmeditation.

Mandag den 1. november 2010, kl. 9.30-15.30

Fucking flink…

– Hvorfor er verdens mest lykkelige folk ikke også det med mest overskud?

År efter år er danskerne blevet kåret som verdensmestre i lykke. Men prøv at stå i kø én gang en mandag eftermiddag i Netto eller kør én tur i myldretiden på en trafikeret vej i Danmark – Danskere er nogle af de mest underskudsagtige mennesker overfor hinanden.

Vi skal møde Lars AP. Han er aktuel med bogen – Fucking Flink.
http://redhair.dk/

Lars AP giver et forrygende indlæg kl. 9.30-11.30.
Vi spiser frokost 12-13.
Derefter tager vi fat i adfærden på arbejdspladsen, virksomhedskulturen, takt og tone i relation til kunder og kolleger.

Torsdag den 9. december 2010, kl. 9.30-15.30

Du kan, hvad du vil!

Du kan, hvad du vil er Anne-Grethes mantra, men det kræver jernvilje, disciplin og udholdenhed, for selv at skabe det liv man gerne vil leve.

Anne-Grethe Bjarup Riis startede med at stryge skjorter på en skjortefabrik i Herning, kom ind på Statens Teaterskole i København. Debuterede på scenen som Peter Pedal i abekostume og stod tre år senere på den røde løber i Cannes sammen med Lars von Trier.

Anne-Grethe giver os et spændende oplæg kl. 9.30-11.30.
Kl. 12-13 spiser vi frokost

Derefter (kl. 13-15.30) tager vi den mentale indstilling hos de ledere og medarbejdere, der skal turde tro noget mere på at kunne skabe flotte resultater. Og hvad HR kan gøre i den anledning?

Tirsdag den 11. januar 2010, kl. 9.30-15.30

Få mere motivation, arbejdsglæde og mening i livet

Ildsjæle er mere lykkelige, motiverede og effektive – både privat, i fritiden og på arbejdet.

Tommy Krabbe hjælper mennesker, virksomheder og organisationer med at finde flammen, tænde den og holde den i live.
Han har skrevet “Ildsjælenes bog” http://ildsjael.dk/
Vi skal møde Tommy Krabbe. Og forstå, hvad der er hemmeligheden bag mennesker, der er ildsjæle.
Tommy indleder med et foredrag (kl. 9.30 – 12.30)

Efter frokost tager vi fat om om emnet motivation og mening – og hvad kan HR samt ledere konkret gøre i dagligdagen (13.30-15.30)

Blue Ocean Strategy 10. marts 2010, kl. 13-16
Nykredit, FL. Schmidt, og Dyrups er blot nogle af dem, der har fået endnu bedre indtjening – ved at bruge Blue Ocean Strategy værktøjerne som Flensby & Partners anvender. Rasmus Grønning Hansen og Henrik Lau kommer og fortæller om cases og værktøjer.

Effektmåling kurser 2. november 2009
Vi mødes kl. 10-15 hos UPTION. Gitte Borring, cand.psych kommer og fortæller om erfaringer med effektmåling.

Vi mødtes med Gitte Borring – gitteborring@gmail.com
Hun havde nogle skræmmende tal, hvor hun viste os, at mange overhovedet ikke får taget fat på at bruge det de har lært på et kursus.

Og at kvaliteten af selv kurset ikke nødvendigvis var årsagen – men derimod forhold før og efter kurset.

Så hvis en virksomhed vil have mere ud af deres kursus-budget – skal de gøre mere ud af, at få omsat den nye viden til handling/afprøvning.

MEN også før kurset, kan man gøre meget mere for at få kursisten gjort læringsparat.


U teori – Lone Belling. 2009

Læringsstile – Danfoss Universe. 2009
Mød Jesper Ingerslev

Kirsten Meldgaard – Forandringsledelse. 2008
Op på ølkassen – og fjern nogle af de rituelle goder!

Læring, læringsstile, flow og meget mere. 2007
Mød Hans Henrik Knoop fra DPU (www.blivklog.dk)

Aktiv læring. 2006
Mød Jacob Lindeblad.

Enneagrammet.
Mød Gitte Hyldby. 2005

Coaching – mød Mads Ingvardsen, 2004
At få en vinder op på skamlen!

www.pardialog.dk – Hør Jytte Thomsen. Træn dig og din partner i at lytte. 2003.